fredag 14 oktober 2011

Skogens systrar

Tom är inte det minsta nöjd med sin sommar. Hans föräldrar har köpt ett litet torp mitt ute i ingenstans och tvingat med Tom från stan och alla kompisarna. Så här sitter Tom fast, mitt ute i skogen, och dagarna går bara så långsamt. Hans föräldrar är fullt upptagna med att renovera torpet och tycker att det kan vara nyttigt för Tom att sysselsätta sig själv.

Tom, som är trött på att läsa böcker, börjar gå på upptäcktsfärd i skogen, trots att hans föräldrar förbjudit honom att gå för långt. Men till dem har han sagt att han ska leka med kottar, vilket de på allvar verkar tro. Inne i skogen hittar han en sjö som ser väldigt inbjudande ut så han klär av sig och badar. Men när han ska klä på sig igen så är det någon som har snott hans kläder! Han hittar dem utspridda på olika ställen och han tycker det hela känns lite obehagligt. Speciellt eftersom den som tagit hans kläder måste ha sett honom när han badade näck. Tom är säker på att någon iakttar honom ute i skogen och snart börjar det hända saker uppe vid torpet också. Någon öppnar jordkällaren och snor mat. Tom misstänker ett samband med de försvunna kläderna. En tidig morgon ser Tom i morgondimman hur en flicka springer från jordkällaren ut mot skogen. Tom bestämmer sig för att söka upp den här tjejen. Hon må vara skum, men kanske kan han tack vare henne få tiden att gå lite snabbare.

Skogens systrar, skriven av Petrus Dahlin, är en lite småkuslig, men rätt roligt skriven bok. Den har en fängslande, mystisk berättelse som gör boken till en riktig bladvändare. Jag gillade Skogens systrar men tycker att någon borde ha korrekturläst den lite noggrannare.  

Skogens systrar fortsättes av Flykten samt nyutkomna Brunnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar